Dobry den,
chci se zeptat jaky plynovy kotel byste mi poradili zvolit v pripade potreby vytapeni (a ohrevu vody) bytove jednotky o velikosti cca 50m2 (3,10m do vysky), v cihlovem dome z pocatku 20. stol. - 3. patro, otocen je na SZ a JV? Tepelne ztraty mi vychazeji kolem 6kW. Plynovym kotlem chci jednak topit a jednak i ohrivat uzitkovou vodu. Pokud se vsak podivam do nabidky vyrobcu, pripada mi, ze vsechny kotle maji mnohem vetsi vykon, nez bych ve skutecnosti potreboval. Je to problem?
Co se tyce vyberu kotle uvazoval jsem o Vaillant VUW 200/3-5 atmoTEC plus nebo Kotel Dakon DAGAS 02 24 CK. Ktery kotel byste mi spise doporucili? Uz jsem byl rozhodnut pro ten Vaillant, ovsem ted jsem byl "varovan", ze s kvalitou je to u nich ponekud horsi? Mate s temito kotli nekdo nejake zkusenosti?
Popripade jaky jiny kotel byste mi doporučili? Předpokládám, ze kondenzacni kotel se v tomto případě příliš nevyplatí, podotýkám, že podlahove vytápění neuvažuji.
Předem děkuji za odpověď.
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení