úspora zmenšením objemu místnosti

ZN Zdeněk Němejc @zdenek.nemejc před 16 roky28.02.2008 13:18:00
úspora zmenšením objemu místnosti

Dobrý den, řeším pro mě - laika problém. Máme v domě přes 30 let stará okna, která jsou za hranicí životnosti a zejména z důvodu úspory za vytápění je potřeba je vyměnit za nová, rozhodl jsem se pro plastová. Můj problém spočívá v na první pohled jednoduché věci. A sice - výška stropů místností je 3,4m. Chci se tedy zeptat zda a případně kolik bych ročně ušetřil kdybych snížil stropy místností na běžnou výšku cca 2,7m a zároveň použil i nižší nová okna (o cca 50 cm)? Pro úplnost dodávám, že nad zmíněnou místností je další vytápěné obydlené patro. Průměrná plocha místností je 17m2, místností je 6. Ptám se zejména z důvodu že předpokládané finanční náklady jenom na realizaci snížení a zateplení stropů se pohybují okolo 130 – 150.000,- Kč a nechci udělat neuvážený krok, zejména pak, kdyby snížení stropů bylo z hlediska tepelné úspory neefektivní a návratnost činila třeba 60 let. Další důvod k dotazu na tomto místě je ten, že jsem tento dotaz konzultoval s několika stavebníky a nikdo nebyl schopen uspokojivé odpovědi, nebo jsem spíš zaznamenal hodně rozdílné názory. Předem mnohokrát děkuji za odpověď, s pozdravem ZdN.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.