čím vytápět RD, el. nebo plyn???

Reklama
čím vytápět RD, el. nebo plyn???

Dobrý den vespolek, již mnoho hodin jsem ztrávil pročítáním těchto stránek, ale jednoznačnou odpověď na mou otázku jsem nenašel. Chystám se rekonstruovat starý rodinný řadový domek a musím řešit otázku vytápění. Nyní topíme jedněma starýma wawkama, které ovšem již dosluhují a nevytopí celý dům, nehledě na nízký komfort, kdy v ostatních místnostech je podstatně chladněji a přitápíme krbovýma kamnama.

Nyní něco o domku:
-ploha 66m2 (2+1)
-zeď do ulice 55cm plná cihla, plánuji zateplit 10-12cm polystyrenem
-zeď do dvora 30cm plná cihla, plánuji zateplit 5-10cm stylodurem zevnitř (zvenčí nemožno, je tam pergola s kamennou obezdívkou)
-okna dřevěná euro, asi 4 roky stará
-stropy dřevěné, sádrošové podhledy, mezi trámy vata 18cm

Moc se v tom nevyznám, takže tepelnou ztrátu nevim. Do budoucna plánuji podkrovku. Taky přemýšlím o využítí solární energie(časem) protože půlka střechy je orientovaná na jih a slunce tu v létě pálí až hrůza. Nevim, či zvolit plyn, nebo elektriku. Přímotopy nebo radiátory... Můžete mi někdo poradit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.