ŽIVOTNOST KANALIZACE

Reklama
DP Dave Polda @dave.polda442 před 16 roky20.03.2008 10:23:00
ŽIVOTNOST KANALIZACE

Zdravím
Nemáte někdo nějaký odkaz či posudek , test na životnost potrubí kanalizace... zda je lepší obetonovat kameninu či dát PVC... někde jsem našel PVC 30-50 let kamenina až 120 let.. potřebuji vědět zda to tak je a co zvolit. Za životnost kameniny musím PVC tedy 3x vykopat a dát nové?
Jde PVC vůbec nějak sanovat.. nemá příliš vysokou kruhovou pevnost a v případě sanace výstelkou hrozí odlepení výstelny od stěn potrubí...

Pak nevěřím výrobcům potrubí, kteří tvrdí, že je PVC lepší než kamenina( otěr kruhová pevnost, chemická odolnost...) V Praze jsem viděl dávat do exponovaných míst tram. trať a železnice pouze kameninu. Domnívám se, že je to proto, že se nebude muset po 30 letech měnit a je po obetonování a dobrém uložení naprosto nezničitelná tlakem...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

42 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.