Dobrý den, potřeboval bych poradit, jakým jiným oběhovým čerpadlem nahradit stávající oběhové čerpadlo v závěsném plynovém kotli zn. Vaillant VUW 240/3-5 o výkonu 24 kw (s průtokovým ohřevem TUV). Trápí mě jeho velká hlučnost, hlavně v době nočního klidu. Zkoušel jsem nastavit snížení otáček čerpadla, ale bez úspěchu (polohy 1-3). Mohl by mi někdo poradit, jakým jiným vhodným oběhovým čerpadlem jej nahradit tak, aby jeho hlučnost byla minimální? Lze vůbec výměnu oběhového čerpadla realizovat? Oběhové čerpadlo je celkem nové (3 roky) s tím, že se hlučnost projevovala již při prvním spuštění (podle sdělení servisních techniků se nejedná o vadu čerpadla). Možná, že se by se tím zamezilo i přenosu hluku z čerpadla do stavební konstrukce (tím, jak je kotel zavěšen na zeď) případně i do jednotlivých rozvodů (voda, plyn apod.).
Děkuji za odpověď
Dobrý den, stáhněte si dokument na linku : http://www.imi-internationalcee.com/cz/download/downloads,f,956 Na str.…
před 16 roky
Zdravim Vas V rodinnom dome mam podobny problem. Prosim Vas viete mi vysvetlit aspon zakladne problematiku diff.…
před 16 roky
Děkuju za odpověď, ale myslím si, že hluk způsobuje čerpadlo, protože se jedná o závěsný plynový kotel typ Vaillant…
před 16 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení