hlučnost oběhového čerpadla

Reklama
PH Petr Havlena @petr.havlena před 16 roky21.03.2008 18:56:00
hlučnost oběhového čerpadla

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jakým jiným oběhovým čerpadlem nahradit stávající oběhové čerpadlo v závěsném plynovém kotli zn. Vaillant VUW 240/3-5 o výkonu 24 kw (s průtokovým ohřevem TUV). Trápí mě jeho velká hlučnost, hlavně v době nočního klidu. Zkoušel jsem nastavit snížení otáček čerpadla, ale bez úspěchu (polohy 1-3). Mohl by mi někdo poradit, jakým jiným vhodným oběhovým čerpadlem jej nahradit tak, aby jeho hlučnost byla minimální? Lze vůbec výměnu oběhového čerpadla realizovat? Oběhové čerpadlo je celkem nové (3 roky) s tím, že se hlučnost projevovala již při prvním spuštění (podle sdělení servisních techniků se nejedná o vadu čerpadla). Možná, že se by se tím zamezilo i přenosu hluku z čerpadla do stavební konstrukce (tím, jak je kotel zavěšen na zeď) případně i do jednotlivých rozvodů (voda, plyn apod.).
Děkuji za odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.