Výběr nového plynového kotleDobrý den, momentálně řeším naléhavý problém s již několikerou porucha 10 let starého plynového průtokového kotle Imergas. Již nehodlám investovat další tisíce do jeho opravy jako každý rok a jsem rozhodnut zakoupit nový. Zvažoval jsem buď Geminox THRiC nebo Junkers Cerasmodul. Jedná se o řadový dům se sklepními prostory a garáží napůl v zemi a dvěmi nadzemními patry. Stěny plynosilikát 40-45cm, mezi sousedy dilatační spára neizolovaná. Nezateplené ani stěny ani plochá střecha, pouze nová plastová okna a dveře s izolačnímy skly. V budoucnu snad zateplíme. Z kotelny stávající komín, výška cca 7m. Radiátory 10x staré litinové a po rekonstrukci dvou koupelen 2x žebřík a v jedné kuchyni po rekonstrukci nový plechový. Všechny vybaveny TRV. V garáži a prádelně stále uzavřené. Předpokládám zásobník teplé vody cca 120l (5 osob). Zvažoval jsem i kotel pro solár a po rekonstrukci střechy bych na ni dal kolektory, ale od toho mě odradila vysoká cena a pochybná návratnost investice. Není to podmínka, ale pokud by to šlo, zda se dá použít bezdrátová prostorová jednotka. Jestli někdo můžete, napište prosím své zkušenosti abych se mohl rozhodnout. Děkuji Petr.