Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
Už jsem toho přečetla mnoho a stále mně jde jen hlava kolem.Budu stavět dům (dvoudům) počítam minimálně s nízkoenergetickým standartem stavební materiál medmax 350 (450) R=7,1m2 (10,3) , U=0,14 Wm2K(0,09)—dle tabulek vyrobce.
Zastavěná plocha 100m2 jeden dům. Ve dvou patrech.Max. ztráty pod 8kW, ale předpokládám, že budou menší. Velké okno na jih.
Moje varianty.:
el. Kotel + solary, podlahovka v části technických místnostech.Rekuperace. Zaklad na instalaci fotovoltických panelů .Zemní výměník cca 20m.Krb ve středu domu.
el.bojler(cca 200l) + solary, podlahovka v části technických místnostech.Rekuperace. Zaklad na instalaci fotovoltických panelů .Zemní kolektor cca 20m.Krb ve středu domu
Tepelné čerpadlo vzduch voda(cena) + el. Bojler. Rekuperační jednotka. Krb.Nejsem si jistá zda i u této varianty je potřeba zemní výměník.Nejsem si jistá zda solary jen zbytečně nepředražuji tento systém.
Rekuperace od atrea se mně též zdá drahá a hledám vhodnou alternativu, ale sama si ho asi nevyrobím ani podle návodů.:)
Plyn sice máme, ale chceme ho přivézt jen jako záložní zdroj. Pro případně změny cen.
V tuto chvíli počítáme s levným tarifem na některý ze systém vytápění.
Dle peněz fotovoltika
Cenové návrhy už nějaké mam,ale stále hledám nejlepší řešení pro náš dům.|Jak finanční tak ze zbytečného překombinování systému.Snad jsem vše popsala dobře. Přesné výpočty zatím nemám, jen předpokládané výpočty od prodejců.
Předem Děkuji za váš názor a návrh.
S přáním krásného dne.
Zuzik
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení