Nilan VP18 vs Atrea duplex RB 730/370

Reklama
Nilan VP18 vs Atrea duplex RB 730/370

Dobrý den,

potřeboval bych poradit při řešení následujícího dilematu. Mám hotovu hrubou stavbu rodinného domu s obytným podkrovím. výpočtová tepelná ztráta při minus 12 je dle jednoho projektanta 2,9 kW a 3,7 u jiného, řekněme že pravdu má ten pesimističtější. Stěna je sendvič int->ext 5 cm EPS, 15 cm beton, 25 cm EPS. Střecha sedlová, plánovaná izolace vata 40cm. Dům má rozměry 9,3m x 10,8m s delší stěnou orientovanou k jihu. Okna budou s trojsklem, celková plocha asi 29m z toho 15m na jih, na sever nic. Snažím se přiblížit pasivu a tudíž musím počítat s řízeným větráním s rekuperací. Zemní registr mám hotový a komín pro kamna na dřevo také.

To dilema spočívá v tom zda použít teplovzduch od atrey, jako zdroj tepla co nejmenší elektrický kotel (solár a IZT nechci z ekonomických důvodů) a na ohřev vody obyčejný boiler, nebo nilan VP18 a elektrický přimotop v každé obytné místnosti (6x500W).

u atrey se mi líbí cirkulace a nelíbí se mi nemožnost regulovat teplotu v každé mistnosti zvlášť.

u nilanu se mi libí možnost levného ohřevu TUV, celková jednoduchost a různá teplota v různých místnostech. nelíbí se mi cena. otázka je také, jestli mám u této jednotky investovat 10 tis do možnosti 1kW chladicího výkonu.

předem děkuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

213 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.