Piezo vs. hydropower

Rubriky:

Reklama
Piezo vs. hydropower

Zdravím,
řeším nyní nástupce naší staré Mory. Z důvodu dostupnosti v našem městě to bude firma Junkers ( možnost je ještě Protherm, ale autorizovaný servis má tragickou pověst naprosto neochotných lidí, jiní výrobci tu zastoupení nemají a servisy namontují pouze svá zařízení a to jen u nich zakoupená ). Typ bude Minimaxx WRD 11-2 G 23 nebo P 23. Nikde se mi nedaří najít nějaké jasné srovnání výhodnosti hydropower zapalování proti piezu, pouze tvrzení výrobce o 25%-ní úspoře plynu za rok. Technik, se kterým jsem mluvil, ale vyřkl pochybnost, jestli bude úspora vůbec nějaká nebo bude znamenat alespoň návratnost vyšší ceny. Důvodem je to, že tzv. věčný plamínek vlastně vodu předehřívá ( popř. udržuje ve výměníku vyšší teplotu již ohřáté vody, pokud předtím byl ohřívač v provozu ) a tak pokud si člověk např. chce pouze opláchnout ruce, použije jen malé množství předehřáté vody a ohřívač tak nemusí vůbec sepnout. S hydropower zapalováním by to příliš nešlo, i již ohřátá voda ve výměníku by chladla příliš rychle. Netuším, jak citlivé jsou dnešní ohřívače, ale u našeho starého zařízení tohle funguje a praktikuji to již řadu let ( i když jsem si to uvědomil až když jsem to slyšel od technika ).

Takže myslíte, že mají pravdu letáky a hydropower zapalování je výhodnější, nebo je predikce technika lepší?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.