SONOVAC - dotaz na správnou montáž

Reklama
ZS Zdenek Skv @zdenek.skv885 před 16 roky05.04.2008 20:05:00
SONOVAC - dotaz na správnou montáž

Nainstaloval jsem nucené větrání s Duplex 220. Z důvodu montáže do již hotové stavby, kde se s VZT nepočítalo, jsou rozvody i jednotka umístěny v nevytápěné a neizolované půdičce. Část rozvodů jsem realizoval z hadic SONOVAC, které jsem dodatečně omotával další vrstvou tepelné izolace, a zde jsem teď narazil na problém. Z důvodu akustického útlumu je hadice perforovaná, tato perforace je přetažena polystyrénovou fólií nad kterou je teprve tepelná izolace přes kterou je ještě přetažena ochranná fólie. Předpokládal jsem, že PS fólie bude vzduchotěsná (má sloužit i jako parozábrana), bohužel není. Zjistil jsem, že mezi hadicí a vnější fólií chránící tepelnou izolaci fouká vzduch, což je v případě nevytápěného prostoru docela průšvih. Jediná možnost, co mě teď napadá, je strhat v místě spojů vrstvu dodatečné tepelné izolace a vnější ochranou fólii přetáhnout až přes spoj a vzduchotěsně přelepit páskou. Jenže skutečnost, že jistá malá část vzduchu se dostane do kontaktu s minerální izolací mě nenechává zcela klidným. Setkal se s tím někdo? Máte někdo zkušenosti s instalací hadic SONOVAC?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.