Prosím o radu jak se prakticky dělá základová deska. Mám zateplené základy (pásy) 20cm EPS 100Z s přesahem = bednění pro základový pás. Vše mám připravené, karisítě, atd. Na EPS mám z vnitřní strany čáru = výšku desky. Základovou desku jsem v životě nedělal. Chci použít následující postup:
- použít tekutější beton (S3), zrnitost 16mm nebo 22mm?
- vyklopit jej na více místech najednou
- dlouhé rovné desky na stahování
- do protilehlích spár EPS (jsou na sraz) zaříznout provázek a natáhnout = výška po celé délce desky
Nebo to je špatně a mám dát do váhy hranoly po kterých pojedou stahovací latě? Vím, že existuje vibrační lať. K čemu je a jak se používá? Na co si dát pozor? Snažím se o maximální rovinatost (kvůli již na jiných místech zmiňovanému monolitu).
me to taky udivilo.vim o jedne stavbe bez zakl.pasu a jen na 2x proarmovane desce o sile 30cm.taky patrovy.
před 14 roky
me spis udivuje proc to nemel v technicke zprave od projektanta,proto je logicke,ze se alespon zeptal ridice jaka je…
před 14 roky
Zdravím. Na betonárce Vám namíchají beton z různou konzistencí a řidič mixu Vám dává dodák a vidí co to je za směs a…
před 14 roky
86 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení