nový termostat brzdí spuštění kotle a zabraňuje tak topení v prvním patře rod.domu

MP Miroslav Pliska @miroslav.pliska před 16 roky20.04.2008 17:53:00
nový termostat brzdí spuštění kotle a zabraňuje tak topení v prvním patře rod.domu

V patrovém rodinném domě jsem v prvním patře měnil žebrové radiátory za deskové.K nim jsem dával termoregulační kohouty.Měnil jsem také expanzní-spádovou nádrž.Nová-membránová je ve sklepě u kotle.Do prvního patra kde jsou staré radiátory s obyčejnými ventily se dával pokojový termostat.Předtím se vše řídilo ze sklepa od kotle.Teplota těles se určovala duomixem.Oběhové čerpadlo byla na stupni 3.Technik který zapojoval termostat řekl že je to mnoho,že to něco bere a přepl na stupeň 2.Před výměnou radiátorů byl rozdíl mezi prvním a druhým patrem-asi 2-3 stupně.Nyní je to ječtě víc.Přestože je dole přetopeno,v prvním patře jsou tělesa studená.Když se podívám ale na kotel,vidím že nejede,na kotli je sotva 50 stupňů a na budíku za duomixem 30.Doumix je na č.6.Neměla by se také napumpovat-natlakovat expanzní nádrž?Je nejspíš jasný že vše brzdí pokojový termostat.V místnosti kde je umístěn je přetopeno,tud´ž se nezapne kotel a v patře to ani netopí,dole také ne.Technik který to zapojoval mi to ani pořádně nevysvětlil-obsluhu termostatu.Jde o termostat s týdenním programováním.Stačil by mi termostat On-Off.Myslíte že pomůže když v místnosti kde je termostat vyvětrám,tím klesne teplota,kotel se začne zapínat a bude to topit i v patře?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.