Jaký EPS kam?

Reklama
JK Jan Krátký @jan.kratky684 před 16 roky27.04.2008 20:10:00
Jaký EPS kam?

Chtěl bych se zdejších znalců zeptat, jaky EPS použít do jednotlivých konstrukcí, pokud doporučení vede k jiným než vyrobcem doporučeným typům prosim o bližší zdůvodnění.
Předpokládejme částečně podsklepenou patrovou stavbu z 24PD, zateplení obvodového zdiva 25cm EPS. V místě stavby neni problém s spodní vodou.

1. Zateplení základu u podsklepené a nepodsklepené části stavby? XPS mi přijde neskutečně drahy a zbytečný, lze použít EPS 200 S Stabil s faktorem difusniho odporu 40-100 a cenou 1566Kc/m3 ci pripdne i jiny typ? Jakou zvolit sílu EPS 20cm nebo stačí 15cm, případně má cenu volit jinou sílu u části podsklepené a části nepodsklepené?
2. Podobně jaký a jak silný EPS použít k zateplení zdí pod úrovní terénu? Sáhnout také po EPS 200S či EPS 100F Fasadní o síle 20 či 15cm?
3. Zdi nad úrovní terenu jak jsem již řekl jsem rozhodnut pro sílu 25cm, pouze lepeného EPS s kontaktní fasádou. Je použité EPS F Fasádní správnou volbou?
4. Podlaha sklep? Zatím nemám bližší předstabu ani o typu ani o sile, doporučte.
5.Podlaha první nadzemní podlaží?
6.Podlaha druhé nadzemní podlaží? Má zde vůbec cenu dávat izolaci?
7. Strop pod střechou? Asi zde použiji nejlevnější EPS 50Z Střecha bud plochá nebo stanová.
Předem děkuji za doporučení

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.