Volba vytápění pro malý byt? Firma instalující PT v PrazeDobrý den,
vidím, že všichni stavějí jen RD. Koupil jsem byt v Praze o výměře 36m čtverečních ve sto let starém domě. Byt je bez vytápění a chystám rekonstrukci. Jedná se o 1 patro, strop výška 3,1m. V nebytovce podemnou výška stropu kolem 4 metrů - oblouky. Okna na sever. V domě není plyn. Takže se zdá, že jiný způsob než elektřina není možný. Nebo je možné pro TČ využít sklep (hliněná podlaha, obnažená kanalizační roura)?
Kloním se k podlahovému topení. Podlahu stejně budu muset otevřít, protože mi z pod ní vylézá různá havěť. Předpokládám, že podlaha je na trámech (jedna místnost dřevotříska a lino, ve druhé parkety na dřevotřísce). Je docela možné, že to všechno OPBH položila na starou podlahu z fošen. Vzhledem k těm trámům a statice budu asi muset použít suchý systém. Nebo se pletu? Myslíte, že bude možné sendvič celé podlahovky zasunout mezi trámy a ne na ně, aby se ve finále snížila podlaha? Do suchého systému teplovodního se musí napouštět teplejší voda než do betonem zalitého. Znamená to větší spotřebu energie?
Prosím zkušené, aby mi portvrdili skutečnosti, kde váhám, případně poradily jaký systém vytápění pro takový byt zvolit, jestliže jsem ochoten slevit z komfortu a nešetřit na investičních nákladech ve prospěch snížení následně spotřebovávané energie. Do úvahy asi připadají jen akumulačky, přímotopy, PT kabely nebo teplovodní.
A taky - poradíte z vlastní zkušenosti firmu na PT v Praze a okolí?
díky
marek