snad ukončení zbytečné diskuze

JS Jaroslav Svoboda @jaroslav.svoboda před 16 roky16.05.2008 15:09:00
snad ukončení zbytečné diskuze

Dovolte mi ještě jednou vstoupit do diskuze, kterou jsem rozpoutal svým příspěvkem.
Rozhodně nemám zájem nikoho napadat, ani není v mém zájmu uzavírat si možnost nabízet mimo jiné i kotle Licotherm. Rozhodnutí mého zaměstnavatele montovat pět značek automatických kotlů včetně této značky jsem jako regionální obchodník a technik velice uvítal. Je tím odstraněna možná pochybnost ze strany zájemců o aut. kotel, že bych jaksi z nutnosti preferoval jednu značku a mám možnost profesionálně zvažovat výhodnost jednotlivých kotlů pro konkrétní zadání.
Na druhé straně nejsem až takový hazardér, abych s klidným svědomím doporučil kotel Licotherm na obilí, pokud o něm nemám žádnou referenci, nebyl k vidění na výstavách a ani na webových stránkách výrobce o něm nenajdete žádné informace. Jistě tušíte, že spalování obilí je pořádný ořech a ne jenom oříšek.
Rád bych také reagoval na příspěvky pana ing. Trčky, který nepochybně jako profesionál ví, že nelze srovnávat nesrovnatelné. Dovedu si představit jednoduchou instalaci automatického kotle na uhlí nebo dřevěné pelety za cenu mezi 90 – 100 tisíc korun. Těžko si ale představuji seriózní nabídku kotelny na obilí a alternativně dřevěné pelety za 90 tisíc, protože to je cena samotného kotle s těmito dvěma hořáky a odpopelňovačem, který je při spalování obilí velmi důležitý, protože zahutňuje a vynáší jinak velmi rychle přibývající popel ( obilky se po vyhoření nerozpadají a popelník by proto při vyšších výkonech bylo nutné vysypávat i dvakrát denně).
Nabídka o které zde hovořil pan Sedláček ovšem obsahovala navíc kompletní instalační materiál pro novou kotelnu – dvě samostatně regulovatelné topné větve včetně ekvitermní regulace, 200 l bojler, nerezový kouřovod, dopravu a montáž – tedy cenu rozepsanou do nejmenších podrobností a naprosto průhlednou a dovolím si říct že velmi přesnou – bez dodatečných „překvapení“. Tuto cenovou nabídku si pan Sedláček mohl velmi příjemně „vylepšit“, protože měl možnost využít 8% veletržní slevy poskytované na veletrhu SHK Brno a současně končící zaváděcí akce výrobce kotle Pelling 27, který upravil tento kotel pro 40 l boční odpopelňovač a krátce ho ke kotli poskytoval bez cenového navýšení. To je ona sleva, o které se pan Sedláček zmiňoval, ale na rozdíl od 31 jiných ji nevyužil.
Jaroslav Svoboda
esel technologies s.r.o.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.