odvzdušnění podlahového vytápění

Rubriky:

PS Pavel Soldan @pavel.soldan před 16 roky23.05.2008 10:45:00
odvzdušnění podlahového vytápění

Takový podivný problém... podlahové vytápění v patře, kotel dole, odvzdušňovací ventil dole. Moje otázka na topenáře, zda nemá být odzdušňovací ventil nahoře byla zamítnuta, že u plovoucí podlah je to jinak. Ok, asi tomu nerozumím.

Takže: všechno topí kromě podlahového topení nahoře. Z topení vedou 3 trubky (2 pro přízemí, 1 pro patro). 2 jsou teplé, jedna studená. Studená asi bude do patra.

napadají mě 2 možnosti:
1) voda, která má jít nahoru potřebuje vyšší tlak, kterého se jí nedostává, protože jí ho "vyfouknou" zbylé 2 trubky (jednotlivé průtoky nejsou regulované)
2) je tam vzduch - jak jej dostat v přízemí ven? Skutečně podlahové vytápění (plastová trubka v průměru cca 20mm) má jiné fyzikální zvyklosti?

Topenář se na to přijede podívat za 3 týdny, ale rád bych věděl dřív na čem jsem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.