Takový podivný problém... podlahové vytápění v patře, kotel dole, odvzdušňovací ventil dole. Moje otázka na topenáře, zda nemá být odzdušňovací ventil nahoře byla zamítnuta, že u plovoucí podlah je to jinak. Ok, asi tomu nerozumím.
Takže: všechno topí kromě podlahového topení nahoře. Z topení vedou 3 trubky (2 pro přízemí, 1 pro patro). 2 jsou teplé, jedna studená. Studená asi bude do patra.
napadají mě 2 možnosti:
1) voda, která má jít nahoru potřebuje vyšší tlak, kterého se jí nedostává, protože jí ho "vyfouknou" zbylé 2 trubky (jednotlivé průtoky nejsou regulované)
2) je tam vzduch - jak jej dostat v přízemí ven? Skutečně podlahové vytápění (plastová trubka v průměru cca 20mm) má jiné fyzikální zvyklosti?
Topenář se na to přijede podívat za 3 týdny, ale rád bych věděl dřív na čem jsem.
Měl bych dotaz. Pojistný ventil mám ve výšce cca 1,2 metru nad podlahou. Musím mít svedený "přepad" níže k…
před 15 roky
Jeste jednou diky za reakci. Problem je vyresen - opravdu to byla expanzni nadoba. V projektu byla uvazovana extra…
před 15 roky
Praskle topeni snad ne, to me porad strasi... ale ten tlak se ustali ve studenem systemu,jak se zapne kotel, leze to…
před 15 roky
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení