Zateplenie podlahy v podpivnicenej izbe

Reklama
Zateplenie podlahy v podpivnicenej izbe

Dobry den,

chcel by som poprosit o radu,

moj problem je podpivnicena izba v starsom rodinnom dome, izba cca 5x5 metrov, z dvoch stran je to vonkajsi mur, pod ktorou je pivnica bez betonovej podlahy, (vsup do pivnice zvonku)
Hrubku podlahy (Beton) si nedovolim odhadnut ... na podlahe je zvnutra lepene linoleum.

v izbe je znatelne chladnejsie ,oproti inym nepodpvnicenycm izbam, a tvori sa vlhkost (hlavne v odkladacom priestore posteli - zatuchnute periny a pod .. )

Moj predpoklad je ze ta vlhkost je len "kondenzacna" z dvovodu studenej podlahy, na muroch totiz niesu ziadne viditelne znamky nasavania vlhkosti.

Svetla vyska pivnice je cca 150cm, takze zateplovanie zo strany pivnice je az posledna moznost.

Dom nieje zvonku nijak extra zateplovany, takze podlaha sa ochladzuje nielen od pivnice ale asi aj po obvode (to je len moj odhad),

rad odpoviem na dalsie doplnujuce otazky , ak som nieco dolezite zabudol spomenut.

Ako by som mohol vyriesit zateplenie takejto izby ? najlepsie zvnutra ...
Som v tomto uplny laik, ale je nejaky vhodny "tvrdeny" polystyren vhodny ako podlahovina ? pripadne pomohola by nejaka vrstva napr korku ?

Vopred vdaka za akekolvek rady / postrehy ...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.