vhodná skladba šikmé střechy v podkrovíDobrý den, potřeboval bych poradit. Dělali jsem na našem domku novou střechu. Zatím je hotová pouze nosná konstrukce, pojistná hydroizolace, kontralatě, latě a krytina (Tondach Hranice 11 - černá engoba). Zbývá doplnit skladbu - viz přiložený obrázek. Skladba se mi takto zdá v celku dobře navržená a měla by snad fungovat. Mám ale jeden problém, a to s praktickým provedením této skladby. Když dám přídavný rošt pod krokve (kontralatě 40/60 na stojato), musel bych ho dát osově po 400 mm, aby mohl sádrokartonář kde uchytit přímé závěsy. Říkal mi totiž (a já s ním souhlasím), že dávat kovový rošt pro sádrokarton na svislo je blbost. A uznejte že když to tak udělám, bude to jednak velká spotřeba dřeva a jednak mi z přídavné izolace pod krokvemi moc nezbyde protože to bude samý rošt. Sádrokartonář mi říkal, že by dal tedy kontralatě osově po 800 mm a mezi to vložil vždy na krokev do poloviny cca 15 cm kontralatě pro uchycení přímého závěsu. Mám strach, že v místě krokve, kvůli které vlastně dávám přídavnou izolaci, to bude nakonec samé dřevo a skoro žádná izolace. Nemáte někdo nějakej fígl jak to vyřešit? Skladbu bych moc měnit nechtěl. Hodně jsem si o tom nastudoval a přečetl, i zahraniční literaturu, a myslím si že chápu funkci a princip fungování parozábrany. Jen ono něco jiného je projekt ale něco jiného je to pak provést.