Provizorní natápění podlahovkyPřemýšlím o nové koncepci zdroje tepla pro teplovzdušné vytápění, podlahovku a koupelnové žebříky místo původně navrženého IZT od Atrey a nechávám si zpracovat různé návrhy (sériové zapojení menších akumulačních nádrží, bojlery s tepelným čerpadlem, solár..).
Nicméně potřeboval bych urychlěně provést před plánovanou pokládkou dlažby topnou zkoušku podlahového topení (primárně jen temperace dlažby než hlavní vytápění) a pro to potřebuji dočasný zdroj teplé vody. Jako nejekonomičtější řešení se mi jeví pořízení levného bojleru (REGENT, PERLA, a pod) za 2 000 - 2 500 Kč z hobbymarketu (využití i pro dočasnou přípravu TUV před konečným řešením), termostatiským ventilem ESBE 20-40°C, oběhovým čerpadlem (již pořízeno dříve) a nějakou expanzní nádobou. Nenašel jsem však žádný regulační prvek na bojleru pro nastavení teploty a tak se chci zeptat:
1) jestli jsou termostativké ventily ESBE tak spolehlivé že nehrozí poskození podlahovky vysokou teplotou vody z bojleru nebo mám pro jistotu nainstalovat ventily dva do série
2) jestli lze nějak snížit teplotu vody v bojleru pokud chybí regulační prvek (nějakáý termostat to určitě má a otázka jestli je nastaven na pevno nebo alespoň pod krytem je nějaký seřizovací prvek).
3)Poslední ale nejdůležitější- jestli je navržené řešení přijatelné a jestli vás nenapadá nějaké lepší (kromě rad sehnat si topenáře protože to opravdu spěchá a předjednaní mají nyní lepší kšefty)
Předem děkuji