Zateplenie - návratnosť - a iné výpočty.Mal by som nasledovné otázky / uvažujem o zateplení staršieho rodin. domu, stena:30cm škvárobetónový kváder a 6cm dutá tehla plus omietky./ Odhad R = 0,7 a U = 1,4/.
Vypočítali ste si návratnosť? Mám 45 rokov, zateplil by som 190m štvorcových, Baumit oupen+ 12 cm. Cena za 1m štvorcový bez práce približne 1300Sk ( podľa internetu www. baumit.sk). Celkovo 250 000. Odhad práca a lešenie a ďalšie úpravy 200 000. Takže návratnosť otázna?
Vypočítali ste si rosný bod a tiež čiastočný tlak vodnej pary pre kondenzáciu v múre? ( Ak poznáte vhodnú literatúru odoručte mi ju ,hlavne pre čiastočný tlak vodnej pary).
Robila Vám to certifikovaná firma alebo svojpomocne?
Dodržali ste technologický postup, napr. pre Baumit sa omietka musí naniesť až po 7 dňoch a to nehovorím o teplote okolia.
Aký druh omietky ste použili a ako to vyzerá s farbou po rokoch, hlavne na exponovaných miestach?
Keďže mám starší dom, chcem použiť pre istotu paropriepustný polystyrén / celý systém Baumit oupen/. Máte s tým skúsenosť alebo s minerálnou vlnou? A aj paropriepustné malty,omietky a farby. " Nedobehol" sa niekto použitím napr. minerálnej vlny a neparopriepustnými maltami a omietkami? Čím odstránil hlavnú výhodu paropriepustnosti, okrem nehorľavosti.
Aký problém Vám alebo známym " vyskočil" po rokoch zateplenia?
Ďakujem.