Vyhledávání
Naše další weby
Mám na zdejší diskutující dotaz, respektive mne zajímají Vaše zkušenosti z praxe. Stavím rodiný dům s obytným podkrovím (2 podlaží). Zastavěná plocha 81 m2 (objem domu cca 350m3), postaveno z 250mm ytongu, na to přijde 300mm EPS 70F, do podlahy 200mm EPS, v podkroví 400-450mm vaty, cirkulační teplovzdušné vytápění (atrea RB) se zemním registrem cca 40m. Celková plocha zasklení je cca 18m2 - vše trojsklo 44mm argon. Z toho 4 m2 na východ nestíněno, na jih 4 m2 stíněno přesahem střechy (koncem května je osvícena max. 1/3 ), na západ 10m2 z toho 5m2 v budoucnu zastíněno porostlou pergolou. Mám trochu obavy z letního přehřívání - především západních oken. Chci to řešit externími žaluziemi usazenými plně v EPS na pomocném dřevěném rámu. Zajímaly by mne Vaše poznatky s přehříváním z praxe. Za měsíc se chystám lepit EPS a mám dilema jestli rovnou usadit žaluzie eventuelně jen horní "kastlíky" do EPS, abych pak později při dodatečné montáži žaluzií nemusel rozřezávat EPS a již hotovou fasádu - nechci montovat až na fasádu. Je asi jasné že peněz není nejvíc a pokud je reálná možnost, že přehřívání nebude tak tragické, rád bych za žaluzie ušetřil. Nějaké nasimulování je poměrně nesnadné pro příliž mnoho proměných - sluneční svit, vaření, žehlení, větší návštěva a podobně. Za jakékoliv rady a poznatky předem děkuji.
u mne to znělo jasně - NEKUPOVAT! Šetřim tam, kde je to možné a vhodné. Rozhodně nestavím s myšlenkou, v domě už i…
před 16 roky
To je přesně ono! Člověk si říká že ta cena žaluzií na dvě francouzská okna se v celé stavbě ztratí, jenže takových…
před 16 roky
je spousta jiných věcí, za co zbytečně vyhodit ušetřené peníze za žaluzie. Hlavně koupit dobrá okna, já mám 1,1 od…
před 16 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení