Externí žaluzie - přehřívání

Reklama
PS Petr Smutný @petr.smutny537 před 16 roky22.06.2008 20:59:00
Externí žaluzie - přehřívání

Mám na zdejší diskutující dotaz, respektive mne zajímají Vaše zkušenosti z praxe. Stavím rodiný dům s obytným podkrovím (2 podlaží). Zastavěná plocha 81 m2 (objem domu cca 350m3), postaveno z 250mm ytongu, na to přijde 300mm EPS 70F, do podlahy 200mm EPS, v podkroví 400-450mm vaty, cirkulační teplovzdušné vytápění (atrea RB) se zemním registrem cca 40m. Celková plocha zasklení je cca 18m2 - vše trojsklo 44mm argon. Z toho 4 m2 na východ nestíněno, na jih 4 m2 stíněno přesahem střechy (koncem května je osvícena max. 1/3 ), na západ 10m2 z toho 5m2 v budoucnu zastíněno porostlou pergolou. Mám trochu obavy z letního přehřívání - především západních oken. Chci to řešit externími žaluziemi usazenými plně v EPS na pomocném dřevěném rámu. Zajímaly by mne Vaše poznatky s přehříváním z praxe. Za měsíc se chystám lepit EPS a mám dilema jestli rovnou usadit žaluzie eventuelně jen horní "kastlíky" do EPS, abych pak později při dodatečné montáži žaluzií nemusel rozřezávat EPS a již hotovou fasádu - nechci montovat až na fasádu. Je asi jasné že peněz není nejvíc a pokud je reálná možnost, že přehřívání nebude tak tragické, rád bych za žaluzie ušetřil. Nějaké nasimulování je poměrně nesnadné pro příliž mnoho proměných - sluneční svit, vaření, žehlení, větší návštěva a podobně. Za jakékoliv rady a poznatky předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.