PD / NED z monolitu

Reklama
PH Petr Halada @petr.halada993 před 16 roky06.07.2008 21:08:00
PD / NED z monolitu

Přeji pěkný den,

pravidelní čtenáři Ví o mém experimentu, kdy vylívám RD z betonu. Vnější bednění je tvořeno 25cm EPS 70F, vnitřní bednění je tvořeno betonářskou překližkou. V příloze zasílám nějaké obrázky, vylil jsem 3 řady, čekají mě ještě 2.

Tento systém nedoporučuji pro stavby svépomocí (je to složité), vřele jej však doporučuji pro firmy, SEHRANÁ parta 6 lidí s jenom trošku propracovanějším bedněním než mám já a s připravenou armaturou (já ohýbal na místě), postaví stěny patrového RD za 5 dní.

Hrubá ekonomika na 1m2 stěny:
- 15cm betonu s dopravou a čerpadlem: 375 Kč
- 25cm EPS 70 F: 210 Kč
- železo (cca 6kg/m2): 6*25=150 Kč (25Kč/kg pro železo připravené z armovny, 6kg/m2 pro výstavbu obou pater najednou, strop mezi patry se řeší až poté, pokud po patru následuje strop, bude železa mnohem méně).

Celkem 735 Kč/m2. Zatím to vypadá, že lešení je zbytečné, chodí se po EPS. Nedokáži říci, zda s lepším bedněním budou omítky zbytečné (jenom váleček), odhaduji že ano. Mě se to žel nepovedlo (křivé trámy, křivé desky, až později jsem převrtal střední díru, která mi dělala přelivy mezi vrstvami, 3. vrstvu jsem žel uspěchal, stěna mi trošku vybočilal, měl jsem na místě statika). Nepočítám cenu bednění, železné věci se použijí znovu, překližky se použijí místo OSB desek do stropu. PUR pěna a hmoždínky je pakatel.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.