Dobrý den, prosím o radu, jestli následující projekt není blbost;)
Na chalupě potřebuji napojit (pouze) WC na stávající žumpu, která je poměrně vzdálená a jediná možnost je, vést vodorovný svod po vnější obvodové zdi domu nízko nad zemí.
Potrubí DN 100 HT povede 9m suterénem a sklepem se spádem 5%. Pak projde potrubí obvodovou zdí (nad zemí) a bude pokračovat 11 metrů podél zdi nad zemí a ke konci asi 3 metry pod zemí (zde KG), celé se spádem 3%. Venku bude potrubí opatřeno izolací Mirelon 40mm s povrchovou úpravou pro vnější podmínky a pod zemí navíc chráničkou. Případně pod izolaci umístit topný kabel s výkonem 10W/m. Předpokládám ale, že objem vody o teplotě 5 C při každém spláchnutí dokáže potrubí rozmrazit i bez topného kabelu.
Je izolace dostatečná? Příp. jakou nejlépe zvolit?
Je nutný topný kabel? (jaký výkon)
Nevadí zmenšení sklonu potrubí? (příp. jak to řešit?)
Není potrubí příliš dlouhé?
Moc Vám děkuji za rady!
Já jsem v podobném potrubí (původně od WC, které jsem zrušil) nechal proudit kondenzát z KK do septiku a ač mě vodař a…
před 15 roky
ne ne mám to do normální gravitační kanalizace na hranici pozemku. právě z gravitační kanalizace bych si myslel, že se…
před 15 roky
Já bych řekl, že rozdíl je v tom spádu 3% a 1% je rozdíl a taky pan Lanciger neřekl, jestli to má zaústěno do septiku…
před 15 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení