Drenáž pod chodníkem?

Reklama
Drenáž pod chodníkem?

Dobrý den. Prosím o radu.
Na chalupě jsem objevil opadanou omítku za skříní - známí úkaz plísně. Před 7 lety jsme dělali rekonstrukci a tuto zeď jsme nově nahazovali. Celá chalupa je stavěna z kamene, občas proloženým cihlou. Celá chalupa je suchá, bez plísní, pouze jedna štítová zeď vykazuje známky plísní. Tato plíseň se vyskytla u podlahy v místech kde je před chalupou popraskaný betonový chodník. Podlaha místnosti je o 30 cm níž než je betonový chodník před domem. Všiml jsem si že za deště zatéká dešťová voda do trhlin a do štěrbiny mezi zdí a chodníkem.
Součástí opravy bude samozřejmě oklepání omítky v místnosti a také rekonstrukce chodníku. Usoudili jsme že by se měla dát pod chodník drenáž odvádějící vodu od zdi. Z internetu a literatury jsem se dočetl že by drenáž měla být až 80 cm hluboko.
Nyní problém: Voda z drenáže by měla být někam odvedená, ale kam. V místech chceme budovat drenáž není žádná kanalizace kam bych mohl drenáž zavést. Obec nemá kanalizaci vybudovanou, pouze svod dešťové vody. My máme septik na druhé straně stavení. Okapy máme svedeny pod tento chodník do sběrné trubky a do dešťové kanalizace obce. Tyto dešťáky jsou pouze 30 cm pod terénem.
Jak tedy odvodnit tuto zeď a chodník?
Problém s plísní má za následek zhoršení alergických potíží manželky a syna na plísně.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.