Ohřev vody v nadzemním bazénu obnovitelnými zdroji

Rubriky:

Reklama
JN Jan Němec @jan.nemec744 před 16 roky21.07.2008 16:45:00
Ohřev vody v nadzemním bazénu obnovitelnými zdroji

Přátelé, po čase úvah a výpočtů mne má žena navedla na myšlenku vyhřívat bazén pokud možno zadarmo. Máme bazének 15m3, do lesa blízko tak proč ty kW platit a ne je někde získat? Takže jsme našli správný model kamen, v našem případe ENBRA válec, 8kW. Propojení jsme provedli z trubek LPE, s mirelonem 20mm. Ještě jej zakopat do země. Jakjo filtr jsme nechali původní papírák, pískový snad jindy. Protože ten filtr nesnese ztrátu na potrubí 24m, zpětnou klapku a ještě převýšení skoro 0,8m, dali jsme do serie s tím ještě oběhovku na TUV, 25-40. A je to. V sobotu složeno, zatopeno a po dvou dnech provozu můžu spokojeně konstatovat, že vodu ohřejeme o 5°C za 10 hodin. Náklady na celou akci byly myslím přijatelné. I s kamny, jsme se dostali pod 8000 Kč. A jak topíte Vy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.