Akumulační nádrž

ŠZ Štěpán Zemek @stepan.zemek před 16 roky23.07.2008 21:11:00
Akumulační nádrž

Dobrý den. 10 let jsem vcelku spokojeně provozoval Atmos 32G v rodinném domě. Provoz ukázal, že pro daný dům je předimenzovaný a protože letos v březnu mi odešel, rozhodl jsem se pro slabší. Pravděpodobně Vigas 25. Topil jsem totiž nepřerušovaně, i za cenu odebírání jen třetiny výkonu kotle. ten sice měl svých 90 C ale do bytu i při nulových teplotách mi šlo jen nějakých 40 C. Systém jsem měl řízený pomocí regulace KOMEXTHERM která mi pomocí serva ovládala 4CV. Termostat, který ovládal čerpadlo jsem musel vyřadit protože regulace mi nahoru posílala prostě chladnější vodu. Fungovalo to dobře ale nesmělo dojít k útlumu když byl kotel "rozjetý". Pak ihned vylétla teplota přes 100 C, protože ji neměl kam dát. Kotel při sníženém odběru samozřejmě dehtoval a to i v komíně.To by mi jistě dobře vyřešilo zapojení AN. Mám možnost ji za výrobní náklady pořídit (cca 2m3). Ale jak ji co nejvýhodněji zapojit? Skutečně stačí LADDOMAT? Může mi někdo poradit čeho se určitě mám vyvarovat? Myslel jsem na tříbodové připojení, stačí to tak? Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.