Nosnost podlahyDobrý den,
měl bych dotaz ohledně nosnosti podlahy.Bydlím v bytě ve 2.np cihlového činžovního domu z roku 1964.Do jedné místnosti chci umístit akvárium o půdorysu 600x2000mm a hmotnosti přibližně 1000kg.Místnost má rozměry asi 3x6m a akvárium by stálo podél jedné z delších stěn(není nosná-šířka asi 150mm) ve vzdálenosti asi 250mm od stěny a asi 600mm od rohu místnosti.Podlaha se skládá z betonových stropních desek(silných asi 120mm),pokládaných ve stejném směru jako delší zdi a akvárium a ze dvou vrstev betonu.Celkovou sílu podlahy jsem zjistil měřením na schodech a odečtením výšky místnosti a činí asi 340mm.Jednotlivé vrstvy jsou odděleny jakousi izolací,ipou či co to je.Sondu do podlahy jsem dělal sekáčem a kladivem a šlo to velice těžko.Asi v 1/3 délky akvária,kolmo na jeho délku a delší stěnu místnosti se nachází průvlak široký asi 550mm.Nevím,jestli je udělaný z profilů I nebo taky z betonu.Ze zdi vyčnívá asi 200mm(proto akvárium nebude stát až u zdi) a ze stropu asi 300mm.Ten samý průvlak je i v bytě pode mnou,takže v tomto místě je podlaha o to silnější.Zajímalo by mě,jestli tato podlaha pod zatížením nepraskne nebo jestli bude třeba dělat nějaké úpravy.Celou podlahu chci ještě srovnat vrstvou asi 40mm betonu.Pomohlo by,kdybych do místa,kde bude stát akvárium zabetonoval kari síť?
Děkuji za odpověď