Funkcnost vetraniaMozno hlupa otazka, ale potrebujem nejake tipy. Byvam par dni v novom dome, a neviem, ako mam posudit funkcnost nuteneho vetrania. Este nebola robena regulacia. Ale podla merani sa na teplote ani na vhlkosti domu vetranie vlastne neprejavuje (ak chcem znizit vlhkost, otvorim okna na 10 minut, ak chcem vecer trochu znizit teplotu (25-26), spravim prievan na 10 minut - hned klesnem o pol stupna alebo o 5 percent.). Ocakaval som, ze vetranie to za 2-3 hodiny musi zvladnut tiez. Ved podla vypoctov by sa za dve hodiny mal vymenit cely objem vzduchu v dome. A to mam skusobne nastaveny ovela vacsi vykon jednotky, nez by mal byt potrebny na vymenu vzduchu za dve hodiny.
Mame aj zemny register.
Rano mame v spalni vydychany vzduch tak, ako v dome bez nuteneho vetrania. Cital som nazory ludi, ktori si vetranie vychvaluju, ze uz by nechceli dom bez neho. Aj ja som sa tesil na tento pocit, no zatial sa nedostavil. Vetranie sme este neprebrali ako hotove dielo, preto by som rad odhalil co najskor pripadny problem, ak nejaky je. Alebo ocakavam od vetrania vela? Asi by som mal skusit na 2-3 dni vetranie vypnut a tak zistit, ci je nejaky rozdiel. Mozno by som pocitil, ze je to horsie ako so zapnutym vetranim, neviem. Skuste nieco poradit alebo napisat, co by som si mal vsimat/merat, aby som si bol isty, ze vetranie plni svoj ucel.