Stavba Bungalovu z Ytongu atd.-prosím názory

Reklama
TN Tomáš Neděla @tomas.nedela před 16 roky13.08.2008 20:58:00
Stavba Bungalovu z Ytongu atd.-prosím názory

Zdravím všechny odborníky a chtěl bych slyšet Váš názor,popř.námitky ke "skladbě" našeho budoucího domu.Kopat začnu pravděpodobně koncem září.
Jedná se o Bungalov 4+1 bez obytného podkroví.
1. V typizovaném projektu jedné firmy (asi chyba) mám cihly STI 44 bez zateplení.Tuhle blbost ruším a budu dávat kompromis Ytong 300 a jako svetřík 16cm polystyrén.
2.Vytápění plyn-asi kondenzační kotel(tepelné čerp. jsem kvůli návratnosti a NEdotacím pro fyz.osoby zavrhnul).
-ložnice a oba dětské pokoje budou asi s radiatory,ostatní pak podlahové vytápění zalité Anhydridem
-dále v obývacím pokoji krb bez napojení na topení a vůbec neuvažuji nad rozvodem teplého vzduchu.
3.Chci dát kvalitní okna,ještě se rozhoduju nad cenovým stropem,ale tady by se asi nemělo šetřit.
Taky z toho důvodu chci dát rekuperaci.
4.Ještě k izolaci podlahy-mám psané Steprock ND 80mm (to se mi zdá trochu málo-tady by mi dobrá rada pomohla dost)
5.Střešní izolace ROCKWOOL ROLLROCK 220mm.
6.Věnce navíc zatepleny 60mm Fasrock.

A ještě jednu věc jsem nepochopil:strop mezi přízemím a neobytným podkrovím mám udělat ze sádrokártónu na OCELOVÉM ROŠTU.
(jedná se o typ.dům firmy Archipelag z PL,proto důvod proč se ptám Vás a né projektanta)-beru to jako chybu,měli jsme si udělat všechno u jednoho.Stejně nám další projektant dodělával síťovky apod.)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.