Zdravím všechny odborníky a chtěl bych slyšet Váš názor,popř.námitky ke "skladbě" našeho budoucího domu.Kopat začnu pravděpodobně koncem září.
Jedná se o Bungalov 4+1 bez obytného podkroví.
1. V typizovaném projektu jedné firmy (asi chyba) mám cihly STI 44 bez zateplení.Tuhle blbost ruším a budu dávat kompromis Ytong 300 a jako svetřík 16cm polystyrén.
2.Vytápění plyn-asi kondenzační kotel(tepelné čerp. jsem kvůli návratnosti a NEdotacím pro fyz.osoby zavrhnul).
-ložnice a oba dětské pokoje budou asi s radiatory,ostatní pak podlahové vytápění zalité Anhydridem
-dále v obývacím pokoji krb bez napojení na topení a vůbec neuvažuji nad rozvodem teplého vzduchu.
3.Chci dát kvalitní okna,ještě se rozhoduju nad cenovým stropem,ale tady by se asi nemělo šetřit.
Taky z toho důvodu chci dát rekuperaci.
4.Ještě k izolaci podlahy-mám psané Steprock ND 80mm (to se mi zdá trochu málo-tady by mi dobrá rada pomohla dost)
5.Střešní izolace ROCKWOOL ROLLROCK 220mm.
6.Věnce navíc zatepleny 60mm Fasrock.
A ještě jednu věc jsem nepochopil:strop mezi přízemím a neobytným podkrovím mám udělat ze sádrokártónu na OCELOVÉM ROŠTU.
(jedná se o typ.dům firmy Archipelag z PL,proto důvod proč se ptám Vás a né projektanta)-beru to jako chybu,měli jsme si udělat všechno u jednoho.Stejně nám další projektant dodělával síťovky apod.)
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení