Vyhledávání
Naše další weby
Prosím o radu. Před měsícem mi dodělala firma zateplení (na Porotherm lepené EPS 150 mm + akrylátová zrnitá probarvená omítka).
Moc jsem je u toho nehlídal, nemohl jsem. Teď jsem probourával z domu přes tu novou fasádu otvor a když jsem prořízl nožem ten akrylát a vyřezával EPS, překvapilo mě, že to šlo jak po másle. Zjistil jsem, že lepidlo-stěrka, je tmavá, nasáklá vlhkostí, normálně se ohýbá v prstech, není pevná. Na jiných místech fasády jsem zatím neprořezával, takže nevím, zda to nebylo jen místně.
Buď natahovali akrylát na mokrou fasádu (tehdy dost pršelo), ale to snad by neudělali. Nebo a to mi přijde pravděpodobnější - ten akrylát při schnutí vytvořil vrchní zaschlou vrstvu a potom už se veškerá vlhkost z něho natahovala do stěrky. Nemáte s tím někdo zkušenost? Vyschne to někdy? Mezi EPS a akrylátem to nemá kam vysychat, ne? Co plísně?
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení