Krb a podlahové topení?

Reklama
KN Karel Novák @karel.novak896 před 15 roky20.08.2008 13:14:00
Krb a podlahové topení?

Dobrý den.
Mám novostavbu menšího sam.stojícího RD. Jako hlavní zdroj tepla by měla být ktbová vložka s horkovzdušnými rozvody. Jako další zdroj je plyn. V podkroví budou radiátory.
Chtěl jsem v přízemí horkovodní podlahové vytápění, které by temperovalo dům cca na 18stupňů a po příchodu ze zaměstnání by se zatopilo v krbu. Po zatopení by zřejmě termostat vyřadil podlahové topení z provozu a to by zapínalo až po vyhasnutí v krbu. Při kvalitním zateplení si myslím, že se podlahové topení do druhého dne ani nezapne(nehledě na to, že bych si tepla od podlahy vůbec neužil). Nechtěl bych dopadnout jako soused, který investoval do podlah.topení a pouští si ho akorát na vánoce (jinak topí v krbu). Jakou ideální kombinaci ke krbu zvolit? Jaký typ plynového kotle použít? Přiřadit ke krbu ještě teplovodní výměník? Případně dát elektrické podlahové topení do koupelny a jinak všude radiátory?

Děkuji za cenné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.