Skladba podlahy,zateplení,stavba příčekPřeji dobrý den,
rekonstruuji koupelnu a WC (nyní jako jedna místnost ca 10m2) v rodinném domku ze 30-tých let a aktuálně řeším skladbu podlah. Prozatím mám zhotovený podkladní beton 8-10 cm armovaný kari sítí 4mm s oky 10x10 na navážce cca 10 cm. Po položení hydroizolací (Sklobit) mám nakoupený extrudovaný polystyren Gematherm X3L tl. 10 cm (http://www.gtrade.cz/download/Gematherm.… a na něj zvažuji další vrstvu 8-10 cm betonu.
Otázkou je, na které vrstvě mám vystavět příčky (2,5 metru vysoké) z 10cm YTONGu? Jestli
A/ na podkladním betonu - zřejmně jistota, obávám se ale jednak tepelného mostu, tak i vyšší pracnosti a odpadu z XPS při zateplování (nyní čtvercová místnost se tak rozdělí na obdelníkové WC a koupelnu tvaru L)
B/ v ještě nerozdělené místnosti položím XPS a 8 cm betonu, na kterém teprve vybuduji příčky. Raději bych se přiklonil k tomuto řešení, nevím však zda příčky z YTONGu nezpůsobí stlačení polystyrenu a tím i sesednutí celé podlahy, tím i možnost poškození kanalizačního potrubí které podlahou prostupuje atd. Dále mám obavy u závěsného WC (Geberit Kombifix - má mít nosnost do 400 Kg) které je nutno obezdít, zda jeho tlak na kraj desky (je vlastně hned na zdi)nezpůsobí její lokální sesednutí.
Ještě na doplnění - podlahové topení nezvažujeme.
Předem díky za rady!