Skladba podlahy,zateplení,stavba příček

Rubriky:

ZA Zdeněk Adler @zdenek.adler před 16 roky22.08.2008 12:56:00
Skladba podlahy,zateplení,stavba příček

Přeji dobrý den,

rekonstruuji koupelnu a WC (nyní jako jedna místnost ca 10m2) v rodinném domku ze 30-tých let a aktuálně řeším skladbu podlah. Prozatím mám zhotovený podkladní beton 8-10 cm armovaný kari sítí 4mm s oky 10x10 na navážce cca 10 cm. Po položení hydroizolací (Sklobit) mám nakoupený extrudovaný polystyren Gematherm X3L tl. 10 cm (http://www.gtrade.cz/download/Gematherm.… a na něj zvažuji další vrstvu 8-10 cm betonu.
Otázkou je, na které vrstvě mám vystavět příčky (2,5 metru vysoké) z 10cm YTONGu? Jestli

A/ na podkladním betonu - zřejmně jistota, obávám se ale jednak tepelného mostu, tak i vyšší pracnosti a odpadu z XPS při zateplování (nyní čtvercová místnost se tak rozdělí na obdelníkové WC a koupelnu tvaru L)

B/ v ještě nerozdělené místnosti položím XPS a 8 cm betonu, na kterém teprve vybuduji příčky. Raději bych se přiklonil k tomuto řešení, nevím však zda příčky z YTONGu nezpůsobí stlačení polystyrenu a tím i sesednutí celé podlahy, tím i možnost poškození kanalizačního potrubí které podlahou prostupuje atd. Dále mám obavy u závěsného WC (Geberit Kombifix - má mít nosnost do 400 Kg) které je nutno obezdít, zda jeho tlak na kraj desky (je vlastně hned na zdi)nezpůsobí její lokální sesednutí.

Ještě na doplnění - podlahové topení nezvažujeme.

Předem díky za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.