Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,jako projektant řeším odvodnění haly s plochou střechou o výměře cca 2,2ha(jedná se o jednu jednotku nového logistického areálu).Mým problémem je množství dešťových vod a odvod do vodoteče.Dané území je odvodněno stávající kanalizační stokou DN1000 o délce cca 1km do poměrně velké řeky.Z povahy nového využití území(velké množství zpevněných ploch,střech)stávající kanalizační stoka není schopna odvést veškeré dešťové vody(splašky jsou svedeny do veřejné kanalizace)a pro novou stoku či otevřenou nádrž v území není místo.Zvažuji variantu podzemních zdrží(poměrně nákladné)či zdržení dešťových vod na střechách.Problémem je,že jsem limitován odtokem.Z jedné haly(2,2ha)při přívalovém dešti(350 l/s)mohu maximálně odvést 50 l/s,proto podtlakové odvodnění neřeší můj problém.Chci se zeptat,zda existují nějaké tvarovky HT či jiné,které by mi škrtily odtok přímo za/pod střešními vpustmi anebo Vás napadá jiná možnost(reálná a ekonomicky přijatelná)? Děkuji za náměty
Zkuste: http://www.asio.cz/ systém AS Krecht by Vám mohl pomoci. Je třeba také vzít v úvahu vyhlášku Vyhláška 501/2006…
před 16 roky
Pokud trváte na zdržení vod na střeše,pak prostě poddimenzujte střešní vpusti,ať již omezením počtu,nebo zmenšením…
před 16 roky
Poměrově cena/objem je jedno,zda budou velkoprůřezová potrubí/plastové bloky/plastové nádrže,vše to vyjde nastejno,i…
před 16 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení