Škrtící klapka

MK Marek Kaloč @marek.kaloc před 16 roky27.08.2008 12:52:00
Škrtící klapka

Dobrý den,jako projektant řeším odvodnění haly s plochou střechou o výměře cca 2,2ha(jedná se o jednu jednotku nového logistického areálu).Mým problémem je množství dešťových vod a odvod do vodoteče.Dané území je odvodněno stávající kanalizační stokou DN1000 o délce cca 1km do poměrně velké řeky.Z povahy nového využití území(velké množství zpevněných ploch,střech)stávající kanalizační stoka není schopna odvést veškeré dešťové vody(splašky jsou svedeny do veřejné kanalizace)a pro novou stoku či otevřenou nádrž v území není místo.Zvažuji variantu podzemních zdrží(poměrně nákladné)či zdržení dešťových vod na střechách.Problémem je,že jsem limitován odtokem.Z jedné haly(2,2ha)při přívalovém dešti(350 l/s)mohu maximálně odvést 50 l/s,proto podtlakové odvodnění neřeší můj problém.Chci se zeptat,zda existují nějaké tvarovky HT či jiné,které by mi škrtily odtok přímo za/pod střešními vpustmi anebo Vás napadá jiná možnost(reálná a ekonomicky přijatelná)? Děkuji za náměty

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.