Vložky Schiedel - udlupování vnitřních stěn

Reklama
Vložky Schiedel - udlupování vnitřních stěn

Dobrý den, prosím o radu v následující záležitosti. V roce 1993 jsme postavili v rekreační chatě komín. Podařilo se nám tehdy sehnat (nebylo to tehdy ještě jednoduché) vložky Schiedel 140 mm s výškou vložky 33o mm. Postavili jsme z nich dvouprůduchový komín tak, že jsme je obezdili vápenocementovými cihlami a jako izolaci jsme použili práškový perlit. Až v této diskuzi jsem si uvědomil, že mu chybí odvětrání. Komín slouží k naší spokojenosti již patnáct let. Letos jsem ale při jeho vymetání našel kromě sazí také slabé šamotové "slupky", které se odlouply z vnitřních stěn vložek. Jednalo se asi o nějakých 15 - 20 kusů, různých tvarů, velikých asi 2 - 6 cm, vždy slabší než 1 mm. Pokud někdo zná příčinu tohoto jevu, který mě znepokojuje, nebo má podobnou zkušenost, prosím ozvěte se. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.