Odvětrání kanalizace

Reklama
Odvětrání kanalizace

Dobrý den,
prosim o radu ohledně odvětrání kanalizace v rodiném jednopatrovém domě. Jsem ve zporu s montážní firmou, jenž provádí montáž splaškové kanalizace. Stavební dozor a projektatnt jsou na straně montážní firmy. Ležatá vnitřní splašková kanalizace je dlouhá cca 28m se spádem 1-2%, začíná revizní šachtou a potrubím DN 150 v délce 15m kde je připojen dřez, výlevka, myčka, pračka, následuje odbočka DN 150/110 pro stoupačku. V 1.p jsou dvě koupelny 2x wc + 4x umyvadlo + 2xsprch. kout + 1 x vana délka potrubí kanalizace v 1.p. bez odvětrání je 8m dále pokračuje stoupačka na střechu. ležatá kanalizace za odbočkou je redukována z DN150 na DN 125 po 5m je vysazena odbočka pro stoupačku, která je vyvedena pod střechu bez napojení spotřebičů, dále pokračuje ležatá kanalizace DN 125 cca 6m na konci s prevýšením 0,5m přes dvě kolena 87,5 dál je potrubí redukováno na DN 100 dlouhé cca 1,5m kde je připojeno zasebou 2x wc + 2x umyvadlo dál pokračuje DN 50 1,5m zakončeno napojením sprch. koutu bez odvětrání. Bojím se, že nejpoužívanější wc v domě v přízemí připojeno na konci ležaté kanalizace mi bude vzniklím podtlakem odčerpávat vodu ze sifonu sprchového koutu stojícího cca 1,5m od wc. Chtěl jsem po firmě, aby na vlastní náklady instalovala mezi wc na konci ležaté kanalizace přivzdušńovací ventil, protože technicky neni možné nikam jinam vložit. Projektant a montážní firma mi tvrdí,že neexistuje norma, po kolika metrech má být odvětrána kanalizace a takto instalovaná kanalizace bude bez závad plně fungovat. Mají pravdu?? Prosím o včasnou odpověď. Nelíbí se mi, že ležátá kanalizace neni na konci odvětrávána, ale cca 7m před spotřebiči 2x wc + 2x umyvadlo + 1 sprch. kout.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.