TEPELNÉ ČERPADLO VODA / VODA

TEPELNÉ ČERPADLO VODA / VODA

Dobrý den,
Plánuji stavět rodinný dům, který bych rád vytápěl tepelným čerpadlem voda / voda. Pozemek je zhruba 1km od řeky Moravy na Olomoucku, s výškovým rozdílem cca 3m od hladiny řeky. Díky tomu mám na pozemku studnu, která je schopna dodat i v suchých letních měsících až 5 m3/h vody. Kolem pozemku mi jde stoka pro odvod dešťové vody z obce do Moravy.

Rád bych použil tuto studnu jako zdroj tepla pro tepelné čerpadlo. Její vydatnost bude bez pochyb dostačující. Nejsem si jistý, jestli je vhodnější ochlazenou vodu z čerpadla vypouštět do výše zmíněné stoky a nebo vytvořit vsakovací trativod (popřípadě druhou studnu). Snažil jsem se získat odpověď na moje otázky u dodavatelů tepelných čerpadel voda/voda, ale často jsem se setkal s nedostatečnou znalostí problematiky a velkým zájmem prodat (spíš až vnutit) dodávané zařízení.

Rád bych věděl jestli je pro takovýto topný systém potřeba nějaké povolení, popřípadě čerpací zkouška vodního zdroje. Existuje nějaká legislativa, který specifikuje co vše musím podniknout než vybuduji tepelné čerpadlo voda/voda?

Děkuji,
Jiří Dušek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.