jak řešit zatékání pod francouzské okno

JZ jirka zvonař @jirka.zvonar před 16 roky02.09.2008 17:51:00
jak řešit zatékání pod francouzské okno

Dobrý den,

prosím o doporučení vyřešení technického problému se zaizolováním poddveřního prostoru u francouzského okna na terasu RD.

U novostavby RD mi z terasy pod francouzským oknem (které není zespodu zapěnováno firmou, která mi je instalovala, protože v té době ještě nebyly vnitřní podlahy, tj. okno pouze podložili klíny) zatéká dovnitř voda. Než tedy budu postupovat dále, rád bych zvolil ten nejlepší způsob řešení. Terasa je ve stádiu hrubého betonu (strop přízemního obytného prostoru). Francouzské okno je plastové, šestikomorové, zlatý dub a na něj zevnitř navazuje podlaha, pod kterou se však dostává voda. Pro orientaci přikládám nákres.

Mám hypotézu 3 variant řešení:
1) vyplnit prostor pode dveřmi standardní PUR pěnou, oříznout do roviny zároveň s vnější hranou okna a poté aplikovat nějaký hydroizolační nátěr. Na ten poté z vnějšku přijde vrstva betonového potěru a krytina (dlažba na terčích)

2) vyplnit prostor pode dveřmi standardní PUR pěnou, oříznout do roviny zároveň s vnější hranou okna a pak Asfaltovou hydroizolaci (nebo je vhodnější tekutá lepenka?). Na to opět beton a krytina

3) pode dveřmi vyplnit prostor STUDNAŘSKOU pěnou (která by tuším měla být vodotěsná) a po seříznutí nalepit pásku (např. FLEECEBAND od Den Braven), na kterou pak beton a krytinu.

Po vylití a vyspádování betonu bych asi ještě spáru utěsnil tmelem, ale opět nevím kterým (univerzální stavební, klempířský, nebo např. akryl exteriér?).

Je prosím některá z uvažovaných variant správná a která, nebo je vhodnější úplně jiné řešení?

Děkuji za radu,
J.Z.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.