Dobrý den, mám následující dotaz :
V současné době mám turbokotel vaillant s prostorovým termostatem v obývacím pokoji. Problém je ten, že musím celý den tuto místnost vytápět, protože když dám na noc útlumovou teplotu, tak pokoj chladne pomaleji než ostatní menší místnosti a je v nich zima. Když bych dal termostat do jiné místnosti, která je menší, nastal by obdobný problém při vytopení, protože malá místnost s termostatem by byla ohřátá rychleji a v obyváku by byla zima. Přemýšlím o použití ekvitermní regulace + programovatelné hlavice do obyváku. Má někdo s tímto problémem zkušenosti ? Jak jste to řešili ? Díky
Nejjednodušší - pokud nemáte termostatické ventily - v obýváku přiškrtit ventil na radiátoru pro útlum (nebo obecně i…
před 16 roky
Dobrý den, obdobný problém jsem řešil externím čidlem, které jsem dovedl do nejchladnější místnosti (mám TR200 od…
před 16 roky
Jasně, jde mi o to že bych si ekvitermí regulací řídil systém - vodu a v místnostech, kde chci regulovat teplotu bych…
před 16 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení