Jak donutit provozovatele k instalaci měřičů topení?Dobrý večer,
předem se omlouvám pokud zde již podobný dotaz zazněl, ale jsem zde nový a trošku se zde neorientuji :-)
Bydlím v nájemním bytě společnosti RPG která jaksik "nevede měřiče topení" a podle toho taky vypadají zálohy na teplo a následné hospodaření lidí s teplem - má první otázka na Vás zní - dá se podle zákona nějak zatlačit či donutit RPG, aby nám tyto měřiče nainstalovala?
K této mé otázce jen dodám, že jsem se informoval na RPG a bylo mi řečeno, že samozřejmě si musím podat žádost - resp. VŠICHNI obyvatelé našeho vchodu - případně si nechat podepsat plnou moc a jednat za ně - potom napsat co požadujeme - přiložit cenovou kalkulaci a samozřejmě počítat s tím, že si instalaci zaplatíme ze svého ( jak jinak taky u této společnosti :-) ).
Začal jsem to řešit trošku pozdě když už prakticky začalo topné období - nicméně bych to rád nějak dotáhl do konce a tyto měřiče u nás se pokusil nainstalovat.
Máte obdobné zkušenosti? A kolik činili Vaše úspory před a po? Jen uvedu příklad, že za 74m2 byt činí má měs. záloha 1750 kč cca - jsem zvědav jestli budu doplácet či mi budou vracet...
A druhá otázka - jaké měřiče by jste mi doporučili? Nerad bych dělal reklamu, ale líbí se mi nabídka společnosti VIPA - taky především díky prakticky nulové starosti - odečty provádějí sami - pošlou rozůčtování atd atd..
Dotáhl nékdo v bytech RPG tuto věc do konce? Je skoro neuvěřitelné, že toto ještě není v zákoně jako povinost - vlastnit tyto měřáky.. :( - podle toho bohužel chování nájemníků taky vypadá...