Dobrý den, v návodu ke svým TČ řady WPF firma STIEBEL ELTRON připouští jako solanku pouze etylenglykol či propylenglykol (obojí velmi drahé), líh nepřímo zakazuje (proč?), a dále doporučuje své teplonosné kapaliny - směs či koncentrát. Uvádí, že její solankou je uhličitan draselný (potaš). Protože se potaš používá ve velkém ve sklárnách, myslím, že cena bude nejpříznivější z výše uvedených možností, ale nikde (ani v knize p. Žeravíka) jsem nenašel ani zmínku o solance z této chemikálie. Nejsem chemik. Domníval jsem se, že obecně je jako náplň do okruhů vhodná demineralizovaná voda kvůli omezení tvorby úsad především ve výměnících a tak mne tato možnost překvapila. Používá tuto směs pouze výše zmíněná firma? Jaké mohou být přednosti a nedostatky? Všem děkuji za potřehy a náměty.
Jistě pravda, ale z toho asi není úniku. Obvykle se používá cca 1 díl lihu : 3 díly vody. To by snad nemělo být až tak…
před 16 roky
To mne nenapadlo. Není tento pokles tlaku u Vás způsoben vypnutím oběhového čerpadla? (Pokud měříte tlak mezi…
před 16 roky
Zemní kolektor odebírá teplo ze země,tedy když začnete topit s TČ začne Vám klesat teplota média a tím klesá i…
před 16 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení