Jaké topení

Rubriky:

PV Petr Vosátka @petr.vosatka před 16 roky16.10.2008 09:19:00
Jaké topení

Dobrý den,
momentálně se chystám na rekonstrukci rodinného řadového domku (konkrétně Praha - Strašnice - Dvouletky - což je v podstatě "panelák naležato" :-) a musíme se rozhodnout jakým způsobem topit. Rád bych se tedy zeptal na váš názor. Jedná se o RŘD o podlahové ploše cca 120 m2 (3 podlaží po 40m2), plocha fasády je na východní a západní straně (obě strany po 4 x cca 5m - proběhne zateplení a výměna oken za nová dřevěná), se sousedy je délka domu 10m po obou stranách, plyn je zaveden (v naší řadě není centrální vytápění) a uvažuji i o malých krbových kamnech, bydlet tam budeme 4 - 2 dospělí + dvě malinké děti (každopádně porostou :-). Přízemí záchod, kochyňský kout a obývák, první NP dětský pokoj, ložnice a koupelna, 2NP předpokoj navazující přímo na schodiště, malá koupelna a pokoj. Uvažoval jsem o několika variantách -
1) plyn - kondenzační kotel - teplovodní vytápění i teplá užitková voda
2) elktřina - teplovodní vytápění (průtok) i teplá užitková voda (bojler)
3) elektřina - přímotopy + průtokové ohřívače ke kohoutkům
Nebo mám uvažovat i o jiné variantě? Vůbec tomu nerozumím a při procházení internetu tvrdí jeden to a druhý zas něco jiného. Samozřejmě peněz není nazbyt (v souvislosti s rekonstrukcí musíme dost šetřit), ale jsem spíš zastáncem kvalitních a užitečných věcí.
Předem moc děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.