Dobrý den,
prosím o radu ohledně vytápění staršího rodinného domku. Dům je z plných cihel + zateplení 10 cm polys., nová plastová okna. Užitná plocha domu je jen 55 m2 (jedná se o půldomek, přízemí a 1. patro. Zvažujeme systém, kterým budeme dům vytápět. Plyn není v obci zaveden ,tak nám zbývá elektřina a dřevo. Zaujal nás zplynující kotel na dřevo firmy Viessmann Vitolig 150, v porovnání s elektrokotlem je však jeho cena poměrně vysoká. Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil jaký systém zvolit. Je lepší investovat do kotle na dřevo nebo by elektrokotel při tak malých prostorech byl vhodnou možností??
ale jo, to je v pořádku, že se zajímáte, ovšem mnohem efektivnější je ptát se odborník, kterému můžete důvěřovat, tyto…
před 16 roky
Myslela jsem si, že tahle diskuze je k tomu určena - "aby mi pár týpků poradilo". Moc se v této oblasti…
před 16 roky
tepelnou ztrátu spočítá projektant, ten vám i navrhne optimální způsob vytápění (od toho projektanti jsou), jestli vás…
před 16 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení