Dobrý den. Toto leto som zateplil cely rodinny dom, vymenil okna kastlove za plastove a kupil a zabudoval krbovu vlozku 9kW. No prvé zimne dni ma nemilo prkvapili a v dome je strašne vlhko a vzduch je ako keby zaparený. Aj ked sa vetra 2 az 3x denne vlhky vzduch je tam zase. Nove plastove okna mam niekedy az do polovice zarosene a hlavne ked sa v kupelni susi pradlo, tak rano su okna zarosene cele.
a manzelka je z toho zufala a ja mam pocit ze investovane peniaze nedaju ziadny efekt, lebo vykurene miestnosti ovela castejsie vetrame.
A druhy problem je vo vykurovani krbovej vlozky. Ked kurim drevom krbova vlozka krasne hreje a pri zavretom popolniku a spodnej klapke je vsetko v pohode. Ale ked kurim biobriketami, tak musim mat stale otvoreny popolnik aj klapku, lebo brikety zhasnu. A aj tak teplo z nich je ovela mensie ako z dreva a spotreba je ovela vacsia ako pisu v navode. Viem teraz si niekto mysli, ze " tak kur drevom a mas pokoj" to ano ale ja som pri kupe vlozky kupil v akcii 3 palety brikiet...
bohuzel to vypoctove takto vychazi a to jsem hooodne ubral.
před 16 roky
o jaky omyl jde? o tu teplotu ze ZR? ja snad to sani ze ZR sdemontuji a presvedcim vas fotkou.i kdyz se mi do toho…
před 16 roky
V létě to ukazovalo okolo 70%. S těmi okny je hlavní změna že nikde "netáhne" což beru s povděkem protože…
před 16 roky
40 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení