Kotel Atmos c20

Reklama
Kotel Atmos c20

Koupil jsem dům i s kotlem Atmos kombi C20. Kotel byl pořízen v r.1999.Stručně zapojení: z kotle regulátor ohřevu Honeywell, následuje termostat čerpadla a za ním čtyřcestný směšovač Duomix. Ostatní je snad vidět na obrázcích. Ještě mám v bytě prostorový termostat.Při zatápění a následným zatážením klapky a zapnutí ventilátoru se nahřívá kotel. Po nahřátí pouštím postupně duomixem vodu do oběhu a podle nastavení termostatu čerpadla se spouští i čerpadlo.Problém podle mě nastává v době,kdy se kotel nahřeje (klapka ventilátoru je uzavřena) a ventilátor se vypne. V tu dobu běží čerpadlo, což bych bral jako samozřejmost.Ale do 5 min.se i čerpadlo vypne. Takže teplota kotle kolem 100, nejde ventilátor, nejde čerpadlo (za ním je na teploměru kolem 80 stupňů) a ani v bytě ještě není požadována teplota. Když teplota kotle klesá po době k 80, tak se prvně zapne čerpadlo a pak tak do 2 min se spouští ventilátor. Takový provoz kotle se mě nelíbí a asi to není správné.Teplo se drží v kotli místo, aby šlo do radiátorů. Dne 21.11.08 jsem znova pozoroval kotel a když se nahřál a vypnul ventilátor, tak čerpadlo stále šlo a já si říkal paráda. Ale jen do té doby, než prostorový ventilátor vypnul čerpadlo, tím pádem se kotel ještě víc nahřál a ikdyž bych chtěl přidat na prostorovým termostatě teplotu, tak čerpadle se nezapne.Takže tím prosím o radu, kde je problém.A jěště jednu radu bych potřeboval.Udržet teplotu v kotli 80-90 stupnů není problém, ale nějak se mě nedaří aby voda vracející se do kotle neklasla pod 65 stupňů. Ono toho sice docílím, ale v tu chvílí mám v bytě přetopeno,kotel jede na 100%, ale při nastavení prostorového termostatu teplota vody zpět do kotle není stabilní a kolísá.Děkuji.Klimeček L.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.