Kotel Atmos c20Koupil jsem dům i s kotlem Atmos kombi C20. Kotel byl pořízen v r.1999.Stručně zapojení: z kotle regulátor ohřevu Honeywell, následuje termostat čerpadla a za ním čtyřcestný směšovač Duomix. Ostatní je snad vidět na obrázcích. Ještě mám v bytě prostorový termostat.Při zatápění a následným zatážením klapky a zapnutí ventilátoru se nahřívá kotel. Po nahřátí pouštím postupně duomixem vodu do oběhu a podle nastavení termostatu čerpadla se spouští i čerpadlo.Problém podle mě nastává v době,kdy se kotel nahřeje (klapka ventilátoru je uzavřena) a ventilátor se vypne. V tu dobu běží čerpadlo, což bych bral jako samozřejmost.Ale do 5 min.se i čerpadlo vypne. Takže teplota kotle kolem 100, nejde ventilátor, nejde čerpadlo (za ním je na teploměru kolem 80 stupňů) a ani v bytě ještě není požadována teplota. Když teplota kotle klesá po době k 80, tak se prvně zapne čerpadlo a pak tak do 2 min se spouští ventilátor. Takový provoz kotle se mě nelíbí a asi to není správné.Teplo se drží v kotli místo, aby šlo do radiátorů. Dne 21.11.08 jsem znova pozoroval kotel a když se nahřál a vypnul ventilátor, tak čerpadlo stále šlo a já si říkal paráda. Ale jen do té doby, než prostorový ventilátor vypnul čerpadlo, tím pádem se kotel ještě víc nahřál a ikdyž bych chtěl přidat na prostorovým termostatě teplotu, tak čerpadle se nezapne.Takže tím prosím o radu, kde je problém.A jěště jednu radu bych potřeboval.Udržet teplotu v kotli 80-90 stupnů není problém, ale nějak se mě nedaří aby voda vracející se do kotle neklasla pod 65 stupňů. Ono toho sice docílím, ale v tu chvílí mám v bytě přetopeno,kotel jede na 100%, ale při nastavení prostorového termostatu teplota vody zpět do kotle není stabilní a kolísá.Děkuji.Klimeček L.