Je v této skladbě nutná parozábrana?Zdravím všechny příznivce vnitřního zateplení a nejen je :-)
Stále zvažuji možnost vnitřního zateplení. Konkrétně kombinaci z venku dovnitř: BST 148mm, EPS 20O-25Omm, SDK 12,5mm. Všude při použití podobné skadby čtu o nezbytnosti parozábrany mezi SDK a EPS, ale není tato skladba právě tou "ideální" difuzně otevřenou konstrukcí? Faktor difuzního odporu pro: SDK 90, EPS cca 40-60, a betonová skořepinová tvárnice se pohybuje v jednotkách...
Proč v této konstrukci přidávat zbytečně parozábranu?
Tuto skladbu bych rád použil, pokud se mi podaří vyřešit detail jako je malá tepelná akumulace. Nepotřebuji několikadenní setrvačnost, ale rád bych vytvořil alespoň minimální fázový posun v řádu několika hodin, protože bych nerad, aby např. při vaření stoupla teplota v místnosti na 30 stupňů. Stejně tak letní přehřívání mi dělá trochu starost. Na druhou stranu jde opravdu o nejlevnější možnost stavby. Ušetřím nemálo na vnějších omítkách tepelné mosty se dají vyřešit také mnohem levněji (jde o bungalow), ale tu parozábranu se mi dávat moc nechce...