Dobrý den,
jako amatér mám ustavičný pocit nedostatku kyslíku na poli vytápění. Pro svou právě budovanou dřevostavbu s TZ cca 5 kW hledám způsob vytápění, větrání a ohřevu TUV.
Stále jsem nenarazil na odborníka, který by uměl udělat kvalitní analýzu napříč technologiemi a trhem a navrhl mi skutečně optimální způsob vytápění.
Nevíte o někom takovém?
Někdo kdo dokáže posoudit výhodnost el. přímotopů stejně tak jako tepelného čerpadla a kondenzačního kotle.
Protože nikoho takového zatím neznám, inklinuji k řešením vše-v-jednom např Nibe Fighter 640P např. Siemens HLW 6M, přestože mě někteří zrazují.
DOKÁŽE MI NĚKDO POMOCI?
To je právě pro každou domácnost (podle ostatní spotřeby) a objekt (výkon topení a potřeba TUV) jiné. Navíc topení si…
před 16 roky
děkuji za reakci, ovšem vše je v obecné rovině.. "od určitého bodu" "musel by"... já jsem laik a…
před 16 roky
Prosím o vysvětlení, jak se mění cena odebrané el. energie (za 1 kWh) v závislosti na odběru. Není to náhodou…
před 16 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení