Kročejová pod nebo nad tepelnou izolaci?

PH Petr Halada @petr.halada před 16 roky07.12.2008 11:04:00
Kročejová pod nebo nad tepelnou izolaci?

Pěkný den,

do podlahy (přízemí, nepodsklepeno) mám dát 12cm podlahového EPS a 3cm kročejového EPS. Kročejovou mám dát pod nebo nad EPS?

Realizačně mi přijde lepší ji dát pod EPS. Navíc když se potom bude chodit při betonáži, je tenká vrstva kročejové izolace chráněna proti poškození.

Akusticky mi to přijde jedno jestli se zvukové vibrace šíří betonem nebo betonem a 12cm EPS. Hlavně že se nedostanou do postraních zdí a do betonu základní desky.

PS: někdy mi napadá kacířská myšlenka, že je kročejová izolace v přízemí RD zbytečná. Zejména, když je v přízemí "skoro jen" jedna velká místnost (obyvákokuchyň). Pokud se akusticky izoluje obvod, tak se vlna do stěn (patrového RD) nedostane. Dle mě se vlna přes beton-podlahový EPS-IPA-beton základní desky-pěnosklo (je obaleno IPou)-stěna moc nepřenese.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.