Pěkný den,
do podlahy (přízemí, nepodsklepeno) mám dát 12cm podlahového EPS a 3cm kročejového EPS. Kročejovou mám dát pod nebo nad EPS?
Realizačně mi přijde lepší ji dát pod EPS. Navíc když se potom bude chodit při betonáži, je tenká vrstva kročejové izolace chráněna proti poškození.
Akusticky mi to přijde jedno jestli se zvukové vibrace šíří betonem nebo betonem a 12cm EPS. Hlavně že se nedostanou do postraních zdí a do betonu základní desky.
PS: někdy mi napadá kacířská myšlenka, že je kročejová izolace v přízemí RD zbytečná. Zejména, když je v přízemí "skoro jen" jedna velká místnost (obyvákokuchyň). Pokud se akusticky izoluje obvod, tak se vlna do stěn (patrového RD) nedostane. Dle mě se vlna přes beton-podlahový EPS-IPA-beton základní desky-pěnosklo (je obaleno IPou)-stěna moc nepřenese.
EPS 150 by to podle me mel udrzet, ale nepocital jsem to. musite ale z kazde strany toho EPS 150 dat jeste tu…
před 15 roky
To chápu jen mi jde o to jestli se dá ta příčka (SDK) postavit přímo v té dilataci, nebo jestli je lépe (nebo dokonce…
před 15 roky
uz jsem tu psal ze ja bych krocejovy hluk v prizemi neresil. ale jestli na tom trvate tak krocejovku i kolem zdi kazde…
před 15 roky
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení