starsia kachlova pec - popraskana vrchna hlinena doska

Reklama
starsia kachlova pec - popraskana vrchna hlinena doska

Pozdravujem vas,
Chcem Vas poprosit o radu s riesenim mojho problemu. Jedna sa o nasledovne: Doma mame stare kachle a rozobral som iba vrchnu hlinenu dosku z kachli, kvoli tomu, ze som ich potreboval vycistit. Potom som sa snazil urobit novu hlinenu dosku, ale vzdy mi ta hlina popraskala. Postupoval som nasledovne: zadovazil som si hrcnciarsku hlinu, zbavil som ju vacsich kamienkov a do nej som dal piesok v pomere 3:2 (piesok:hlina). Potom som to vsetko dobre premiesal. Ked to malo dobru konzistenciu (ako plastelina) tak som to daval na vrch kachli. Zo zaciatku bolo vidno len sem tam male prasklinky, ale po niekolkych nalozeniach do kachli sa tie praskliny zvacisli a bolo ich viacej.
Tak som sa rozhodol ze si zadovazim original samotovu maltu a urobim to z nej. Vysledok bol ale este horsi. Zmes som vyrabal tak, ze som do samotovej malty pridal vodne sklo + vodu a rozmiesal som to na potrebnu konzistenciu. Na fotke mozete vidiet ako to dopadlo (aspravedlnujem sa za nizku kvalitu, ale nemal som po ruke kvalitnejsi fotak - bolo to fotene mobilom) .

- na tomto obrazku je uz popraskana hlina v case schnutia (teda do kachla som este nenalozil)

Neviem kde robim stale chybu, ze to dopadne takto. Treba do tej samotovej malty pridavat aj piesok + vapno .. Ak ano tak v akom pomere?? A dalsia vec: pred nanesenim uz vymiesenej hliny treba povrch najprv navlhcit vodou? Mozem takuto hlinu nanasat uz na nejaky existujuci podklad, alebo treba vsetko do cista odstranit a dat nanovo novu vymiesenu hlinu? Je potrebne vodne sklo do tej hliny/malty?
Prosim poradte mi ako mam spravne urobit tu hlinu/maltu zo samotovej malty, tak aby mi nepopraskala ani ked dobre 'rozpalim' kachel.

Dakujem za kazdu radu,

Ivan Stefko

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.