Vytápěná nebo nevytápěná předsíň v NED/PD ?

Reklama
Vytápěná nebo nevytápěná předsíň v NED/PD ?

K PD/NED budu se severní strany dělat přístřek (cca o 1m šiřší než RD na každou stranu) stání pro auta. Střechu přístřešku - pultovka 15stupňů - chci ukončit 5cm od stěny RD. Dle mě nemá smysl se pokoušet o vodotěsné spojení - oplechování. Jen by to bylo černé od plísně. Navíc cca 1,2m nad tím už bude přesah střechy RD. Pod přístřeškem bude předsíň. Z kterého se bude vstupovat do samotného RD (viz vchod na obrázku).

Pro předsíň nechci dělat základy, ale na zvibravanou odrenážovanou vrstvu kameniva (strusky) dám XPS, síto a vyliju desku betonu. Samotný RD má vnější zateplení 25cm ESP na 15cm betonmonolitu. Základy jsou zatepleny 20cm podlahového EPS do 1m hloubky, na tom nopka, pak kamenivo s drenáží. V RD mám připravené rozvody na VZT, do předsíně je zavedeny nemám.

Přijde mi jako nejlepší udělat předsín jako nevytápěnou dřevostavbu z OSB, nalepit zvenku 25cm EPS, zevnitř parotěsná folie. 25cm EPS na RD v místě předsíně odstranit. Mezi RD a předsíní interiérové dveře. V předsíni neklesne díky absenci izolace od RD teplota pod 15C, pokud by byl problém s vlhkostí, tak tam dát nějakou lokální rekuperaci.

Navrhujete pro předsíň jiné řešení? Např.:

a) když není vytápěná. tak neodstraňovat EPS na RD v místě předsíně (nebo jenom z 25cm to snížit na 10cm), místo interiérových dvěří dát nějaké izolační?

b) udělat vnitřní zateplení

apod. ?

Děkuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.